• instagram-icon
  • Black Twitter Icon

Acompanyant projectes de l'Economia Social i Solidària a la Garrotxa i el Ripollès.

El Cercle Garrotxa Ripollès som part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya / Ateneu Cooperatiu Terres Gironines.

L'ECONOMAT DE LA GARROTXA

Diversos agents de la comarca estan treballant per crear un Economat o supermercat cooperatiu a Olot: un espai de consum agroecològic i solidari, que faciliti l’accés a productes sans, ecològics i de proximitat a un preu just, a la vegada que contribueix a fer viables els petits projectes de producció i transformació agroecològics, i enforteixi les actuals iniciatives de grups de consum.

A la taula rodona «Consum Conscient i Agroecològic, quines opcions tenim?» celebrada en l’Aplec-Tek del 22 de juny de 2018, va sortir la idea d’explorar la possibilitat de crear un Economat a la Garrotxa. Estirant d’aquest fil, el passat 19 d’octubre es va celebrar una primera jornada organitzada per l’ANEGx, el Núria Social, la Xarxa de grups de consum de la Garrotxa i amb la col·laboració d’altres entitats. «Un Economat a la Garrotxa? Passi del documental Food Coop i debat». La jornada va tenir molt èxit, amb la participació de més de 70 persones. Aquest grup de persones se l’ha anat mantenint informat mitjançant l’enviament d’un butlletí.

 

En el marc del Cercle Garrotxa Ripollès, de l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines, es pretén donar continuïtat al debat iniciat i acompanyar a les persones que vulguin crear aquest futur economat, tenint en compte les necessitats de diversos col·lectius, i les oportunitats que ofereix el territori. Els nostres objectius són:

Facilitar l’accés al consum de productes sans, ecològics i de proximitat a un ventall ampli de la població, a un preu just

Promoure el dret a l’alimentació sana a persones en risc social

Contribuir a la viabilitat econòmica dels petits projectes productius i de transformació de la comarca

Enfortir els grups de consum de la comarca

Crear ocupació en el marc de l'economia social i solidària.

Ens reunim un o dos cops al mes, ens repartim tasques per fer entre les reunions, estem comunicades per un grup de distribució de correus i anem construint col·lectivament aquest Economat que volem!

 

Si estàs interessada escriu a: info@arrandeterra.org

 

Volem ser més!

Subscriu-te al butlletí per seguir informada: