• instagram-icon
  • Black Twitter Icon

Acompanyant projectes de l'Economia Social i Solidària a la Garrotxa i el Ripollès.

El Cercle Garrotxa Ripollès som part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya / Ateneu Cooperatiu Terres Gironines.

SUPERMERCAT COOPERATIU DE LA GARROTXA

El nostre propòsit per al 2020?

Obrir el primer supermercat cooperatiu de la Garrotxa!

_ Serà la botiga de consum conscient on fer la compra sota criteris exigents, garantits per la pròpia cooperativa amb màxim respecte per al planeta i de justícia social.

_ Serà un espai obert a totes les persones que vulguin participar-hi decidint què i com volem que sigui.

_ Serà un punt de trobada per impulsar la transformació social a través de l‘alimentació agroecològica a la Garrotxa.

Diversos agents de la comarca estan treballant per crear un supermercat cooperatiu al barri vell d'Olot: un espai de consum agroecològic i solidari, que faciliti l’accés a productes sans, ecològics i de proximitat a un preu just, a la vegada que contribueixi a fer viables els petits projectes de producció i transformació agroecològics, i enforteixi les actuals iniciatives de grups de consum.

La nostra història comença a la taula rodona «Consum Conscient i Agroecològic, quines opcions tenim?» celebrada en l’Aplec-Tek del 22 de juny de 2018, on va sortir la idea d’explorar la possibilitat de crear un economat a la Garrotxa. Estirant aquest fil, el passat d’octubre de 2018 es va celebrar una primera jornada organitzada per l’ANEGx, el Núria Social, la Xarxa de grups de consum de la Garrotxa i amb la col·laboració d’altres entitats: «Un Economat a la Garrotxa? Passi del documental Food Coop i debat». La jornada va tenir molt èxit, amb la participació de més de 70 persones.

 

Arran d'aquesta trobada es va crear un Grup Motor, format per unes 10 persones, que treballen per tal que el supermercat cooperatiu de la Garrotxa sigui una realitat a la tardor del 2020.

 

En el marc del Cercle Garrotxa Ripollès, es dona continuïtat al debat iniciat i s'acompanya a les persones que volen crear aquest futur economat, tenint en compte les necessitats de diversos col·lectius, i les oportunitats que ofereix el territori.

 

Els nostres objectius són:

Facilitar l’accés al consum de productes sans, ecològics i de proximitat a un ventall ampli de la població, a un preu just

Promoure el dret a l’alimentació sana a persones en risc social

Contribuir a la viabilitat econòmica dels petits projectes productius i de transformació de la comarca

Enfortir els grups de consum de la comarca

Crear ocupació en el marc de l'economia social i solidària.

Ens reunim un o dos cops al mes, ens repartim tasques per fer entre les reunions, estem comunicades per un grup de distribució de correus i anem construint col·lectivament aquest Economat que volem!

 

Si estàs interessada escriu a: economatgarrotxa@gmail.com

 

Volem ser més!

Subscriu-te al butlletí per seguir informada: