• instagram-icon
  • Black Twitter Icon

Acompanyant projectes de l'Economia Social i Solidària a la Garrotxa i el Ripollès.

El Cercle Garrotxa Ripollès som part de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya / Ateneu Cooperatiu Terres Gironines.

JOVES

El Cercle GR contempla diferents eixos de treball i un d'ells és el foment del cooperativisme i els seus valors en l'Educació Secundària i Professional.

Aquest 2018-2019 presentem un seguit d’accions socioeducatives per realitzar amb joves de 14 a 18 anys residents a la Garrotxa i al Ripollès, també entre els diversos agents educatius. Si t'interessa organitzar-les al teu espai educatiu posa't en contacte amb nosaltres!

Taller d'Economia
Social i Solidària.

Taller participatiu i vivencial d’introducció a l'ESS adreçat a joves de 14 a 16 anys. Amb l’objectiu d'apropar les pràctiques d’ESS a la vida quotidiana de les joves per tal que tinguin una visió àmplia i crítica del consum que realitzen.

Format de 60 minuts.

Amb Arriant 

Píndola d'Economia
Social i Solidària.

Taller de coneixement de l’ESS dins la programació de l’assignatura d’Economia a 4t d’ESO. Donant una perspectiva d’economia arrelada a la societat i a la natura, per tal que el consum, la producció i la distribució tinguin un impacte positiu en l’entorn i a les persones. L’objectiu del taller és conèixer la base d’ESS com a forma emprenedoria, regenerativa i eficient per respondre les necessitats emergents.

Amb l'Equip tècnic del CercleGR

IPunt
Cooperatiu.

Cada 15 dies als patis dels Instituts es porten temàtiques on les joves poden participar i aprendre diferents coneixements no curriculars. En el marc de l'IPunt es proposa una acció socioeducativa amb l’objectiu de conèixer l’emprenedoria col·lectiva i el cooperativisme, una forma d’organitzar-se on el consens, l’horitzontalitat i la descentralització del poder són maneres de prendre decisions conjuntament.

Amb Suara

Cooperativa en educació no formal.

Acompanyament en la creació d’una cooperativa de joves. Amb l’objectiu de fomentar valors cooperatius per donar resposta a necessitats de les joves de forma lúdica i participativa. Es tracta d’aprendre a emprendre de forma col·lectiva i alhora conèixer la forma jurídica SCCL, la seva gestió i les responsabilitats que tenen quan ets sòcia d’una cooperativa.

Amb l'Equip tècnic del CercleGR

Casal
Cooperatiu.

Aquesta serà la segona edició del Casal Cooperatiu que es fa durant el mes de juliol amb joves de 14 a 18 anys que es troben en risc d’exclusió social. En coordinació amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i diferents agents socials del territori.

Matrícula gratuïta.

Amb Arriant 

Cooperatives
escolars.

Durant tot el curs escolar, s’ofereix la possibilitat d’acompanyar a l’alumnat de classes d’ESO, CFGM i/o CFGS a simular la creació d’una cooperativa, on es treballen les diferents competències, i els diferents continguts de la gestió d’una SCCL.

Amb EmprenGi