JOVES / educació

El Cercle GR contempla diferents eixos de treball i un d'ells és el foment del cooperativisme i els seus valors en l'Educació Secundària i Professional.

Aquest 2020 presentem un seguit d’accions socioeducatives per realitzar amb joves de 14 a 18 anys residents a la Garrotxa i al Ripollès, també entre els diversos agents educatius. Si t'interessa organitzar-les al teu espai educatiu posa't en contacte amb nosaltres!

EstiuCoop! 2020

Aquesta serà la tercera edició del Casal Cooperatiu a la Garrotxa.

Del 6 al 24 de juliol amb joves de 14 a 18 anys. Un casal on a través del lleure i la formació participativa treballem l'autoorganització col·lectiva!

Matrícula gratuïta.

Inscripcions i més informació a cerclegarrotxa@nuriasocial.org

o vine al Núria Social d'Olot!

Amb Arriant al Núria Social d'Olot

Taller d'Economia
Social i Solidària.

Taller participatiu i vivencial d'introducció a l'ESS adreçat a joves de 12 a 18 anys. Amb l'objectiu d'apropar les pràctiques d'ESS a la vida quotidiana de les joves per tal que tinguin una visió àmplia i crítica del context socioeconòmic actual. Format de 60 minuts. 

Amb Arriant 

Homo
Responsabilus.

Taller interactiu i pràctic de reflexió sobre els hàbits de consum en la nostra societat. Adreçat a joves de 12 a 16 anys. Amb l'objectiu de generar consciència sobre l'impacte de les nostres pràctiques de consum diàries, des d'una visió de transformació cap a una petja positiva del consum quotidià. Format de 60 min

Amb Arriant 

Qüestionari compliment de criteris ESS

Taller pràctic i de treball en grups per a un coneixement més complet dels criteris que ens ajuden a identificar iniciatives de l'Economia Social i Solidària. Extret i basat en el qüestionari de Pam a Pam per a l'adaptació a centres educatius. Aquest taller planteja que les joves realitzin l'anàlisi del seu centre educatiu o projecte particular. Adreçat a joves de 14 a 18 anys. Format de 60 min

Amb Arriant 

Llenç
d'auto-organització

Taller pràctic i de treball en grups per a la posada en marxa dels coneixements d'ESS adquirits en els tallers anteriors. Amb l'objectiu de què les joves puguin reflexionar i representar en un llenç (canvas) els diferents àmbits que s'han de tenir en compte a l'hora de dissenyar els seus projectes col·lectius amb petja positiva i mirada transformadora. Adreçat a joves de 14 a 18 anys que hagin realitzat la resta de tallers anteriors. Format de 60 min.

Amb Arriant 

Fas el que penses, 
penses el que fas?

Taller participatiu de foment del pensament crític. Dinamització a través de dinàmiques de rols del desenvolupament del pensament crític i raonat. Reflexionarem sobre la coherència entre les accions i els seus valors, si es fa cas a rumors i/o creences preestablertes, i en quin grau pensem les coses abans d'actuar. Adreçat a joves de 12 a 18 anys. Format de 45 min.

Amb Suara.

Joves referents
d'origen divers

Els joves fills de l'immigració representen una nova forma de viure i entendre el món. Amb una gran capacitat d'innovació, resiliència i compromís social, moltes d'aquestes persones s'han convertit en autèntics referents. A través d'aquest taller coneixerem exemples de líders comunitaris inspiradores i reflexionarem sobre el seu important paper per la transformació social. Joves que han demostrat de forma pragmàtica, amb mobilitzacions socials i projectes, que és possible generar nous ecosistemes per afavorir la convivència i convertir tots els reptes en oportunitats.Adreçat a joves de 12 a 18 anys. Format de 60 min.

Amb Suara i Azahara.

Estiu
Coop!

Aquesta serà la tercera edició del Casal Cooperatiu que es fa durant el mes de julio amb joves de 14 a 18 anys que es troben en risc d’exclusió social. En coordinació amb el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i diferents agents socials del territori. Matrícula gratuïta.

Amb Arriant 

Cooperativa
Juvenil

Creació i acompanyament d'una cooperativa juvenil per fomentar l'auto-organització col·lectiva i la cultura participativa a esplais, casals i àmbits no formals per a joves.

Amb Suara.

  • instagram-icon
  • Black Twitter Icon

Acompanyant projectes de l'Economia Social i Solidària a la Garrotxa i el Ripollès.

El Cercle Garrotxa Ripollès som part de l'Ateneu Cooperatiu Terres Gironines / Xarxa d’Ateneus Cooperatius de Catalunya